HOGYAN INDÍTSD EL AZ ELSŐ GOOGLE SHOPPING KAMPÁNYOD?

A Google Shopping egy rendkívül hatékony, ráadásul teljesen automatizált hirdetési forma webshopok számára.  A Google Shopping hirdetések kiemelkednek a többi közül, hiszen a Google szöveges találatai között láthatják a terméked képeit a vásárlók. Minden e-kereskedelmi vállalkozás számára érdemes beállítani, hiszen minden munkát a Google rendszere végez.

A hagyományos kampányokkal ellentétben a Google Shopping teljesen automatikusan működik, nincs is lehetőség célzási beállításokat megadni, hanem teljesen a Google algoritmusa alapján működik. Ebben a cikkben lépésről-lépésre megmutatjuk, hogy hogyan tudsz elindulni a Google Shopping hirdetésekkel, akár alig 30 perc alatt.

TERMÉKCSATORNA LÉTREHOZÁSA KÜLÖNBÖZŐ PLATFORMOKON

GOOGLE MERCHANT CENTER BEÁLLÍTÁSA

Miután a hírcsatorna készen áll, szükséged lesz egy Google Ads és egy Google Merchant Center fiókra. Ha még nem regisztráltál, akkor a lenti útmutatók alapján könnyedén el tudod végezni a folyamatot. Ha ezekkel kész vagy, igazolnod kell az üzleted domainjét annak bizonyítása érdekében, hogy te vagy az oldal tulajdonosa. Ezt megteheted a Google Analytics, vagy a Google Tag Manager segítségével, illetve egy egyszerű kódrészlet beillesztésével.

 DOMAIN TULAJDON IGAZOLÁSA KÜLÖNBÖZŐ PLATFORMOKON

GOOGLE MERCHANT CENTER ÉS GOOGLE ADS ÖSSZEKAPCSOLÁSA

A TERMÉKCSATORNA FELTÖLTÉSE

Elkészült a webáruházad és a Merchant Center összekötése. Ezentúl automatikusan frissülnek a hirdetéseidben szereplő termékek adatai, így azokban mindig aktuális adatok szerepelnek. Fontos: Addig nem tudsz Shopping kampányt beállítani, ameddig a Google le nem ellenőrzi a Merchant Center-ben megadott termékfeed-et. Ez átlagosan 1-2 napot vesz igénybe. SZÁLLÍTÁSI MÓDOK ÉS DÍJAK BEÁLLÍTÁSA A Google-nek ismernie kell a szállítási költségeket, hogy pontosan összehasonlíthassa az árakat más forgalmazókkal. Ehhez kattintson a csavarkulcs ikonra a felső sávban, válaszd a „Shipping and returns” lehetőséget. Itt a kék plusz jelre kattintva létrehozhatsz egy új szállítási módot.

GOOGLE SHOPPING KAMPÁNY BEÁLLÍTÁSA

Gratulálunk az első Google Shopping kampányodhoz! Reméljük sok új rendelés érkezik majd ezzel a módszerrel. Ha tetszett a cikkünk csatlakozz a Facebook csoportunkhoz is, ahol rengeteg e-kereskedelemmel kapcsolatos hasznos információt osztunk meg.

Shopping Cart
Scroll to Top