Dropshipping modell – A dropshippinggel egyszerű az indulás!

A dropshipping egy olyan üzleti modell, amelyben úgy üzemeltethetsz webáruházat, hogy nem kell készletet tartanod. A beérkező megrendelések egy nagykereskedőhöz továbbítódnak és itt teljesítésre kerülnek. Tehát úgy adhatsz el termékeket, hogy azokkal nem kell érintkezned, mivel a nagykereskedő raktárából közvetlenül a vásárlóhoz kerül szállításra a termék. Indítsd be online vállalkozásodat, és érd el álmaid…

Hogyan működik? Termékeket a saját weboldalán keresztül értékesíti. Ön csupán a hirdetéssel foglalkozik, a termékek kiszállítása, a reklamáció és egyéb üzleti tevékenység Dropshipping partner elvégzi.

Mivel dropshipping téren sok a versenyző, ezért sokan belemennek egy árversenybe és sokszor nullához közeli profittal üzemeltetik a webshopjukat. Ez sajnos legtöbbször az egész piacot magával rántja, így kezdőként, magas profitot célozva esély sincs nagyszámú eladásra.

Alacsony kezdőtőkével elindítható

A legfőbb előny ami miatt sokan ezt az üzleti modellt választják az az, hogy minimális költségekkel indíthatnak egy webáruházat.

Alacsony kockázattal jár

Az előző ponthoz szorosan kapcsolódik, hogy az alacsony tőkeigény mellett egy dropshippingre alapozó webshop elindítása alacsony kockázatot hordoz magában.

Viszonylag könnyű belekezdeni

Egy egyszerűbb dropshipping webshop elindításához mindössze az kell, hogy összerakd a webshopod és keress legalább egy nagykereskedőt, akinek a termékeit értékesíteni fogod.

Széles termékpalettát nyújthatsz

Mivel nem kell a termékeket megvásárolnod és készletet sem kell tartanod ezért annyi terméket árusíthatsz, amennyit csak akarsz.

A program előnyei:

Nem szükséges raktár

Mivel az összes terméket mi raktározzuk, így Önnak nem kell foglalkoznia saját raktárral. A teljes raktárkészlet XML feed segítségével automatikusan frissítésre kerül.

Szakmai támogatás

Tapasztalt szakemberek csapata áll a rendelkezésére. Készen állnak bármikor segíteni Önnek a rendeléssel vagy technikai problémákkal kapcsolatban.

Automatizálás

A rendszerünknek köszönhetően, teljes mértékben lehetőség nyílik a rendelések automatikus továbbítására rendszerünkbe.Önnek szinte a kisujját sem kell mozdítania.

Tisztességes jutalék

Minden megrendelésből jutalékot kap, mely 15-50 %, egyéb gondok nélkül. Az egyetlen dolog, melyről gondoskodnia kell az a marketing és az Ön boltjának a hirdetése.

Gondmentes reklamáció

A teljes reklamációs folyamatot vagy elállást a szerződéstől intézzük Ön helyett, így megszabadul a reklamációval egybekötött tevékenységektől.

Papírmunka nélkül

A megrendelések feldolgozásával kapcsolatos könyvelést elvégezzük Ön helyett. Az Ön egyetlen dolga elküldeni nekünk a számlát a jutalékról.

Hogyan válassz dropshipping beszállítót?

Alapjaiban fogja meghatározni vállalkozásod működését a beszállító, azaz a nagykereskedő, aki teljesíti a megrendeléseket. Éppen ezért nagyon fontos, hogy megfelelően felmérd a lehetőségeket és a legjobb opciót válaszd. Egy jól megválasztott üzleti partnerrel rengeteg későbbi problémát előzhetsz meg.

Milyen jellegű termékpalettával rendelkeznek? Értelemszerűen rendelkeznie kell azzal a termékkörrel, amit kiszemeltél a webshopod alapjaként, de nem árt, ha széles a paletta és a későbbiekben különösebb megerőltetés nélkül adhatsz újabb termékeket a webáruházhoz.

Milyen az ügyfélszolgálat minősége? Ez egy nagyon kritikus pont, szóval érdemes előre letesztelni, hogy milyen felületeken keresztül érhető el a nagyker és hogy milyen minőségű a kommunikáció.

Milyen nyelven kommunikálnak? Angol nyelvre mindenképp szükséged lesz, ha külföldi szolgáltatót keresel. A Távol-Keleten található szolgáltatók számára ez a standard.

Hol találhatóak a raktáraik? Európán kívüli raktárak esetén ne kalkulálj gyors szállítással.

Hogyan kezelik a visszárukat? Előfordulhat, hogy a vásárló cserét, vagy pénzvisszafizetést kér. Fontos, hogy rögzítsd a partneri kapcsolat elején ennek a mikéntjét.

Biztosítják-e a csomagokat? Előfordulhatnak olyan problémák a szállítás során, mint a csomag sérülése, vagy eltulajdonítása. Érdemes tudni, hogy ilyen esetben mi az eljárás menete.

Milyen értékelésekkel rendelkeznek? Érdemes megnézni, hogy más partnereik milyen véleménnyel vannak róluk. Ezt a nyilvános értékeléseket átböngészve és dropshipping fórumokon érdeklődve könnyedén megállapíthatod.

Szóval, ha úgy döntesz, hogy dropshipping webáruházat indítasz, akkor a következő lépéseket érdemes követned:

  1. Vállalkozás alapítása. Értelemszerűen szükséges lesz legalább egy egyéni vállalkozásra a tevékenységedhez.
  2. Webáruház elkészítése. Erre több lehetőséged is van. Ha értesz a weboldalak készítéséhez, akkor készíthetsz magadnak például egy WooCommerce alapú webáruházat. Megbízhatsz mást a webshop elkészítésével. Webáruház készítés.
  3. Jogi feladatok. Ide tartozik a kötelező jogi dokumentumok elkészíttetése, illetve egy e-kereskedelemben jártas könyvelő megkeresése.
  4. Keress beszállítókat és szerződj le velük. Fel kell töltened a webáruházad termékekkel, ezt a partner katalógusának felhasználásával teheted meg.
  5. Terelj forgalmat a weboldaladra. Ha teljesen készen állsz az indulásra, akkor az elkövetkező időszakban a legfontosabb feladatod az lesz, hogy forgalmat terelj a webshopra és konvertáld a látogatókat.
  6. Automatizáld és szervezd ki a folyamatokat. A dropshipping alapvetően egy kevesebb időbefektetést igénylő üzleti modell, de tovább egyszerűsítheted a dolgod, többek közt az ügyfélszolgálat kiszervezésével, vagy a marketing folyamatok automatizálásával.
 
 

A dropshipping egy egyre telítettebb terület, köszönhetően ez nagyrészt az alacsony belépési korlátoknak. Azonban egy jól megválasztott piaci réssel és megfelelő infrastruktúrával és ráfordítással nagyon szép profitot lehet elérni.

Shopping Cart
Scroll to Top