Blog vagy weboldal – melyiket válasszam? Melyik jobb és miért?

Egyre több magánember és vállalkozás indít saját blogot vagy weboldalt. De mi is a különbség a kettő között? Van egyáltalán
különbség? Az elején nekem se volt egyértelmű, hogy ugyanaz-e a blog és a weboldal. Ha benned is vannak még megválaszolatlan kérdések a témával kapcsolatban, akkor eljött a te időd! Olvass tovább, és pár perc alatt eltüntetünk minden kérdőjelet.


Mi az a weboldal?

Ha megnyitjuk a böngészőt, és beírunk bármilyen webcímet – például z-lap.hu, akkor egy webhelyre kerülünk. Valójában a böngészővel bármerre navigálva egyfajta weboldalra jutunk. A Google szintén webhely, ugyanúgy, mint a Facebook és a YouTube is. További információt itt olvashatsz...

Mi az a blog?

A blog egy olyan típusú webhely, ahol a fő hangsúly az egyes blogcikkeken van (úgynevezett blogbejegyzések). Egy blogon általában időrendben jelennek meg ezek a bejegyzések. Egy blog általában egy-két témakörre épül. Ma már szinte mindenről találhatunk blogot a legspeciálisabb témákban is.

Mivel tudsz akkor blogot vagy weboldalt készíteni?

Ha csak simán a saját szórakoztatásodra szeretnél elkezdeni blogolni, akkor valószínűleg elég valamilyen ingyenes platformot választanod. Ha bejött a blogolás, és azt „kinőtted”, még mindig lesz esélyed profi saját megoldásra váltanod.

Mi szükséges egy weboldal létrehozásához?

Ha úgy döntünk, hogy webhelyünket a WordPress használatával hozzuk létre, előbb szükség van egy webtárhelyre és egy domain névre. A weboldalaknak van egy nagyon fontos közös tulajdonságuk. Van egy címük, amivel el tudod érni őket az interneten, ha beírod azt egy böngésző címsorába. Ez a cím lesz csúnya szóval a domain nevük.

Nagyon jó benne az is, hogy ha kinövöd a kezdésnek indított blogodat, akkor könnyen fel tudod fejleszteni a weboldaladat egy olyan honlappá, amivel el tudsz adni termékeket, szolgáltatásokat, tudsz szerezni e-mail-feliratkozókat, a bővítményei segítségével pedig egyszerűen mindent meg fogsz tudni valósítani, amit csak kigondoltál.

Shopping Cart
Scroll to Top